przez lis22 » Śr kwi 20, 2016 4:32 pm
Ja, niestety, nie mogłem znaleźć w necie żadnych fotek z tego komiksu, tylko previev wydrukowany na papierze kredowym i on bardzo mnie zachęcił. Niestety, sam komiks wygląda tak, jak to opisują na Amazon.com ( że też sobie wcześniej nie przetłumaczyłem tych recek ): kadry z filmu sfotografowane komórką sprzed dwudziestu lat i wydrukowane na papierze toaletowym ... Ciemnych scen praktycznie nie widać, jasne są tak pozbawione kolorów i szczegółowości, że też nie jest lepiej. Czasami, oprócz ziarnistości, widać jakby ślady druku / drukarki. Do tego dochodzą błędy w kadrach, błędy scenariuszowe, nielogicznie zestawione sceny akcji ( pościg Judy za łasicą w Little Rodentia ), pocięte sceny, a wręcz wycięte ( przeprosiny Judy pod mostem ) a inne, niezbyt ważne sceny ciągną się w nieskończoność. Ciekawe jest jeszcze to, że na końcu komiksu mamy aż 10 stron z " Good Dinozaur Cinestory " - po co, skoro nie zmieścili ważnych scen z " Zootopii "? Niektórzy brak tej waznej sceny tłumaczą tym, ze jest ona ciemna, ale wszystkie inne sceny, min. dziejące się w nocy, są w komiksie,
Rozumiem, że wszystkie " Cinestory Comic ' są tak samo wydane? Tzn, na takim samym papierze i takim samym druku? Lepiej mogą się prezentować Cinestory na podstawie animacji klasycznych, np. " 101 Dalmatyńczyków ", bo tamtejsze zdjęcia są jaśniejsze i inne, ze względu na technikę i styl animacji. " Frozen ' o którym Piszesz to zapewne " Disney's Frozen : The Story of the Movie in Comics "? Bo zwyczajny " Frozen Cinestory Comic " wygląda podobnie jak ten z " Zootopii ", choć ma lepsze oceny i recki, podobnie " Inside Out ", choć jakość papieru i druku jest podobna. Szczerze? Sam bym dał te 30 - 35 dolców za porządnie wydany tego typu komiks.