przez Scarpomaniak » N kwi 08, 2012 8:33 pm
Film został zakupiony przeze mnie w promocji Empikowskiej (2 Blu Raye za 100 złoty, która nadal trwa), dostępny także na Allegro od 60 złoty. I muszę powiedzieć, że jest to najlepsze wydanie Blu-Ray jakie posiadam (nie posiadam żadnego z dwupłytowych wydań), ponieważ wcześniejsze takie jak: Dumbo, Księżniczka i Żaba czy Bambi, też były bardzo dobre, lecz zawsze było jakieś nie dopatrzenie, na "Dumbo" specjalne komentarze były bez napisów, "Księżniczka i żaba" miała troszkę za mało dodatków, a "Bambi" miał za mało nowych dodatków, nie przetłumaczony dodatek na Blu-Ray (Notatki ze spotkań) i troszkę za mało dodatków (oraz wielbłąda w menu), ale za to "Zakochany kundel" pod względem jakości przebiło wszystkie te wydania, co jest dla mnie też promykiem nadziei na Disney Blu-Ray w Polsce, które po końcu poprzedniego roku (zawaleniu wszystkich części "Króla Lwa" oraz nie wydaniu "Puchatka" na Blu-Ray) się przebudza, na razie ukazała się w Polsce w tym roku na Disney Blu-Ray ukazał się tylko jedna animacja (w poprzednim roku 9, ale 5 animacji ukaże się jeszcze w kwietniu) jest jakiś promyk nadziei, także pod względem cen, praktycznie na palcach jednej ręki wyliczę filmy Blu-Ray Disneya, które nie da się kupić za mniej niż 60 złoty (a większość za 40 złoty), np. koszt kupienia trylogii "Toy Story" na Blu-Ray to obecnie 120 złoty, czyli tyle ile kosztowała jedna część po premierze, "Król Lew 3D" - 60 złoty (cena początkowa 130), a na zwykłym Blu-Ray 45 (cena początkowa 120 złoty). A teraz o "Zakochanym Kundlu"
Włączam film, widzę zwiastuny takie jak zawsze. Pierwsza rzecz, która widzę to wspaniałe menu, które nie jest takie jak na "Królu Lwie" (3 minuty, hop, siup, mamy menu) tylko animowane z bocznym paskiem też bardzo ładnie zrobionym. Włączam film, mam dostępne "Notatki ze spotkań roboczych", gdzie czasami pokazują mi się jakieś dodatkowe grafiki i są opracowane do tego napisy polskie (ile można było czekać?), także mam opcję z przedmową Diane Disney Miller oraz zwykłą wersję. Obraz w "Zakochanym kundlu" jest znakomity (widać to także po wysokim birate), po prostu dzieło sztuki, mam "Śpiącą Królewnę" na DVD i tam obraz prezentuję się gorzej (szczegóły się tracą), w każdej chwili mogę włączyć idealnie działające "pop-up menu", gdy już się zachwyciłem filmem to mogę przejść do dodatków, których jest (licząc ze wstępem) ponad 3 godziny. Oprócz ponad 20 minut dodatków w HD mamy także mnóstwo dodatków w SD. Dodatków jest znacznie więcej niż w "Bambim", gidze było ich stosunkowo mało, najlepsze wg mnie to długi dokument oraz programy "Disneyland", reszta dodatków jest równie dobra.
Podsumowując: Jeżeli macie jakieś pieniądze (czyli 60 złotych) i chcecie wydać na jakiś Disney Blu-Ray to wg mnie wybór jest prosty, trzeba kupić "Zakochanego Kundla", jest to wg mnie najlepsze wydanie Blu-Ray Disneya dostępne obecnie (czyli nie takie na które trzeba zapłacić 200 złotych spekulantom), bo inne są słabsze, choć jak napisałem jest kilka prawie tak dobrych jak te.
Jeden z ostatnich wojowników na polu popularyzacji komiksów Disneya w Polsce.
Prowadzi bloga Kacza Agencja Informacyjna, w którym informuje o komiksach Disneya wydawanych w Polsce i na świecie.
Ma nadzieję, że nastaną lepsze czasy dla komiksów Disneya.