Na stronie CD Projektu jest już zapowiedź wydania DVD, Blu-Ray i Blu-ray 3D. No cóż, jeżeli potwierdzi się to, co tam napisali, to mamy kolejne spartolone wydanie
Jeżeli potwierdzą się informacje, że nasze wydanie Blu-ray znowu zostanie pozbawione części dodatków, to najzwyczajniej w świecie podziękuję i zostanę przy starym wydaniu DVD Imperiala. Mam wszystkie trzy części w poprzednim wydaniu i to mi starczy. Jeżeli jednak dostaniemy pełne wydania, to pierwszą część biorę w wersji 3D i pozostałe dwa filmy też. No chyba, że uda się gdzieś dostać to wydanie za pół ceny, wtedy może się skuszę (tak jak na "Tron: Dziedzictwo").
A ja nie rozumiem tych zachwytów nad drugą i trzecią częścią,przecież to zwyczajny Chiński badziew / zakładam ze to też robili Chińczycy,jak większość tych pożal się Boże kontynuacji na VHS/DVD / i nie powinien być w ogóle kojarzony z logo Disneya ... " Król Lew " na BD ma i tak mało dodatków i tylko jedną płytę,więc co oni chcą z tego usunąć? ...
Z tego co się orientuje to nie Chińczycy tylko Japończycy. I chyba nie mają wpływu na cały film a jedynie zajmują się realizacją, czyli animacją pomysłów akceptowanych przez studio w USA. Ostatnio tak powstają filmy o Dzwoneczku.
600 postów w 6 lat, dwudziestka na karku, ale miłość do Disneya - dozgonna!
Tak,Japończycy a nie Chińczycy -przepraszam za pomyłkę co nie zmienia faktu,iż nie uznaję takich filmów - podobnie jak " The Wild " , " Kurczak Mały " czy " Rodzinka Robinsonów " - dla mnie to już nie jest Disney ...
Kiedy dowiemy się o całkowitej specyfikacji polskiego wydania " Króla Lwa " ma BD? - na razie na stronie CDP jako dodatki wymienione są tylko trzy:
-Król Lew: wspomnienia producenta Dona Hahna -Wpadki i gagi -Sukces ?Króla Lwa
a oto spis dodatków w oryginalnym wydaniu:
-Pride of the Lion King -The Lion King: A Memoir ? Don Hahn -Bloopers and Outtakes -Deleted and Alternate Scenes and Song -The Morning Report (Extended Scene) -Disney Sing Along Mode -Interactive Blu-ray Gallery -Disney?s Virtual Vault ? DVD Legacy Bonus
Jeżeli Król Lew wyjdzie teraz w takiej wersji jaka była w kinie (bez dodanych pierdół - Krąg Życia może przeboleje) to na pewno kupię na BD ale wersję 2D. Trójwymiar mnie nie powalił, zresztą napisałam kilka zdań na ten temat we właściwym topiku. Nie wiem czemu CDP tak okraja wydania specjalne z dodatków. W wydaniu diamentowym powinnyśmy dostać mnóstwo materiałów z realizacji (animacja i muzyka), mnóstwo filmów dokumentalnych i wywiadów tak jak było w wydaniu specjalnym Aladyna - dwie płyty wypełnione po brzegi aż miło! Kupić kupię, ale nie polecę po to wydanie na skrzydłach