Nasze prace

Piszemy tu o wszystkim, co nie pasuje do żadnej z powyższych kategorii.

Re: Nasze prace

Postprzez Scarpomaniak » Pon Lip 26, 2010 1:41 pm

Nawet dobrze, gdyby to nie był przerysowany obrazek Rosy - D 21979, 0 własnego pomysłu, nawet łaty na sukience Złotki są takie jak Rosa narysował.
Komiksy Disneya po polsku - moja strona z tłumaczeniami komiksów i z linkami do magazynów "Uncle Scrooge Polska", "Kaczory z Kaczogrodu" i "Carl Barks Library Polska".
Awatar użytkownika
Scarpomaniak
Pan tłumacz

Dołączenie: Pon Mar 23, 2009 3:48 pm
Miejscowość: Rybnik
Imię: Radosław

Postprzez Nerwus Mckwacz » Wto Lip 27, 2010 1:42 pm

Maniakdonald, scenariusz niezły :wink: ,rysunki (Paint, tak?) też dobre.
Szedł facet koło koparki i dał się nabrać :D
Awatar użytkownika
Nerwus Mckwacz

Dołączenie: Pią Lis 06, 2009 7:29 pm
Miejscowość: Tarnów
Imię: Piotrek
GG: 0

Postprzez rysownik » Wto Lip 27, 2010 7:25 pm

Scarpomaniak napisał(a):Nawet dobrze, gdyby to nie był przerysowany obrazek Rosy - D 21979, 0 własnego pomysłu, nawet łaty na sukience Złotki są takie jak Rosa narysował.

Ale trzeba przyznać, że bardzo dokładnie przerysowane/odrysowane (skłaniałabym się ku drugiej opcji). Co nie zmienia faktu, że nic twórczego to nie jest. :| rav815, zachęć brata, żeby spróbował narysować coś własnego, bo szkoda marnować jego umiejętności na powielanie prac innych rysowników.

Widzę, że dawno nic nie "zamieszczałam" na DP!, więc chcę to nadrobić. Trochę to uporządkuje:
Szkic Pałacu Kultury, obraz temperą, pierwsza potyczka z pastelami.
Zbitka szkiców i pojedynczych postaci
Taka sobie praca z głównym bohaterem komiksu o Pierścieniu Nordów, który mam zamiar "kiedyś" zrobić, jedna z postaci drugoplanowych z komiksu, nad którym pracuję teraz, kolejna postać, i jeszcze trochę.
Praca z rysiem, do rysunku zbiórczego, nieskończony lis.

Miałam też zaczęty obraz farbami ze Sknerusem-poszukiwaczem, ale tak się zniechęciłam do dalszej pracy, że nie dokończyłam. Postaram się zrobić go jeszcze raz, bo nawet nie zwróciłam uwagi na to, że ostatnio zaniedbuję kaczory.
Awatar użytkownika
rysownik

Dołączenie: Śro Sie 23, 2006 9:28 pm
Miejscowość: Warszawa
Imię: Agata
GG: 11568551

Postprzez maniakdonald » Pon Sie 02, 2010 10:48 am

http://www.youtube.com/watch?v=CKGACiYXEJE

Najlepszy odcinek z Cafe Myszki
Awatar użytkownika
maniakdonald
Wolność wyobraźni

Dołączenie: Nie Cze 14, 2009 11:01 am
Imię: Juliusz
GG: 10884073

Postprzez KamilSz96 » Wto Sie 03, 2010 5:35 pm

Taki sobie rysunek http://img180.imageshack.us/i/donaldmarcoroty.jpg/ :D

EDIT:

Aha no i jeszcze mam pytanie czy komiksy te w np KD są kolorowane przez rysownika czy jakoś komputerowo przy druku.
Wiem, że to trochę ... banalne pytanie no ale nie wiem.
No i jeszcze wie ktoś gdzie można kupić czarny tusz chiński :?: :D

2 EDIT:

Zapomniałbym oceńcie mój rysunek od 0 do 10

3 EDIT:

Jak się rysunek podoba to mogę wrzucić inne tylko, że naszkicowane bo ten tusz chiński mi zaschnął 8)
Co twoje to moje, a co moje to nie twoje
Awatar użytkownika
KamilSz96

Dołączenie: Czw Sie 13, 2009 2:18 pm
Miejscowość: Spytkowice
Imię: Kamil
GG: 221072

Postprzez Scarpomaniak » Wto Sie 03, 2010 6:59 pm

KamilSz96 napisał(a):Aha no i jeszcze mam pytanie czy komiksy te w np KD są kolorowane przez rysownika czy jakoś komputerowo przy druku.

Kiedyś (czyli do lat 90-tych) komiksy były kolorowane ręcznie i tak możemy oglądać połowę starych komiksów włoskich, którym nie zmieniono później kolorowanie, a od lat 90-tych (w różnych krajach nawet dopiero od środka lat 90-tych) zaczęto kolorować komputerowo. Oczywiście nie robi tego komputer, ale kolorysta dlatego, że tylko w USA podają nazwiska kolorystów (a tam najlepsze robili Susan Daigle-Leach, Scott Rockwell i inni), a w Danii (komiksy na D z KD i tomików i inne starsze z KD), w Holandii (komiksy na H z KD) i Włoszech (komiksy na I z tomików) nie są podawani koloryści, ale z tego co mnie wiadomo to koloruje je pewna grupka osób.
Komiksy Disneya po polsku - moja strona z tłumaczeniami komiksów i z linkami do magazynów "Uncle Scrooge Polska", "Kaczory z Kaczogrodu" i "Carl Barks Library Polska".
Awatar użytkownika
Scarpomaniak
Pan tłumacz

Postprzez KamilSz96 » Wto Sie 03, 2010 7:03 pm

Aha, czyli np. Don Rosa robi czarno-biały komiks zanosi do wydawnictwa i tam kolorują?
Awatar użytkownika
KamilSz96

Postprzez Scarpomaniak » Wto Sie 03, 2010 7:29 pm

Bierzmy po uwagę teraz np. ostatni komiks Rosy "Więzień Doliny Białej Śmierci"
W 2005 roku Don Rosa narysował komiks (co symbolizuje w kodzie cyfra 2005) i zaniósł go do Egmontu, ale tekst (po angielsku) nie był w dymkach, ale na osobnej kartce, zanim Egmont zdecydował się kiedy on się ukaże i go pokolorował, był już środek 2006 roku i ukazał się w Skandynawii, te samo kolorowanie ukazało się w całej Europie (i w Polsce), ale Amerykanie (a raczej Susan-Daigle Leach), a potem tekst wpisał John Clark, który w USA wpisał tekst do większośći komiksów Rosy (jeżeli nie wszystkie), a na pewno komiksy, które ukazały się pod szyldem Gladstone (wraz z pierwszy komiksem Rosy) i Gemstone, nie jestem pewiem kto wpisywał tekst (w USA) podczas wydawania komiksów przez Disneya. Potem kolorowanie amerykańskie ukazało się w Niemczech i Finlandi (ale w wydaniach specjalnych, w tygodniku było kolorowanie duńskie).
Awatar użytkownika
Scarpomaniak
Pan tłumacz

Postprzez KamilSz96 » Śro Sie 04, 2010 8:09 am

Dobra dzięki
Awatar użytkownika
KamilSz96

Postprzez maniakdonald » Śro Sie 04, 2010 10:09 am

KamilSz96-Fajny rysunek,ale mam jedno ale.Podpisuj sie swoim imieniem i nazwiskiem,jesli chcesz sie podpisac.A nie imieniem i nazwiskiem jakiegos rysownika.
Bo to nie jest rysunek Marco Roty,tylko twoj,prawda? :wink:

Awatar użytkownika
maniakdonald
Wolność wyobraźni

Postprzez KamilSz96 » Śro Sie 04, 2010 2:03 pm

No wiesz po prostu narysowałem to z jego komiksu i tak podpisałem.
Awatar użytkownika
KamilSz96

Postprzez maniakdonald » Śro Sie 04, 2010 7:06 pm

KamilSz96 napisał(a):No wiesz po prostu narysowałem to z jego komiksu i tak podpisałem.

Ale ja tez patrzylem np. na komiks Rosy i rysowalem. I co z tego? Podpisuje sie za siebie.
A tamten Donald jest juz podpisany.Jako caly komiks. By Marco Rota.

Awatar użytkownika
maniakdonald
Wolność wyobraźni

Postprzez KamilSz96 » Śro Sie 04, 2010 7:24 pm

Nie zrobiłem tego rysunku pod temat, tylko narysowałem go dawno temu i tak mnie naszła ochota na skopiowanie jego podpisu :)
Awatar użytkownika
KamilSz96

Poprzednia

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Zostań Przyjacielem Disney Polski!