Jeden z najbardziej zapomnianych rysowników w Polsce. W latach 1994-1997 można było oglądać jego prace w tylnej części KD - "Zawsze śmieszne". Od roku 1997 doszła możliwość obejrzenia ich w Gigantach, jednak pojawiają się tam tylko i wyłącznie 2 na raz, z 4 obrazkami i niepokolorowane. Po zakończeniu istnienia rubryki "Zawsze śmieszne" paski Taliaferro pojawiały się jednak sporadycznie, częściej jednak można było znaleźć gagi Manuela Gonzaleza o Mikim.
Wspólnie z Bobem Karpem wymyślił wiele postaci - od Babci Kaczki, poprzez Gęgula (o proszę stworzył mnie Karp! A ja go zjadłem na Wigilię!), Siostrzeńców, Daisy (komiksowo) do Profesora Kwaczyńskiego.
Na chwilę obecną prace prezentowane są w KD i Gigancie. Był jednym z pionierów komiksowych. N asamym początku rysował:
- Donalda
- Siostrzeńców
- Gęgula
- Mikiego
Później:
- Goofiego
- Horacego
- Sknerusa
- Profesora Kwaczyńskiego
- Babcię Kaczkę
I innych.
Pierwsza historia, z którą Taliaferro miał coś wspólnego, to "Boxing Champion", wykonał tam część inkingu. Najstarszą historią, którą Taliaferro współtworzył i została wydana w Polsce to "Nie ma dymu bez miłości" - tam także inking.
Pierwszy rysunek Taliaferro to zupełnie nowa postać Bucky Bug w komiksie "Bucky Makes His Name" - scenariusz i część rysunków do niej wykonał Earl Duvall.
Zanim rysował paski z Donaldem, które obecnie znamy, rysował paski o Mikim, robił także do nich inking.
Taliaferro tylko raz napisał scenariusz, bodajże
nie do komiksu - był to tekst, wykonał też do niego rysunki.
Taliaferro stworzył ponad 3000 historyjek.
To jest twoja chwila prawdy.