miki2001 napisał(a):A więc piszemy do redakcji, żeby starała się wydać ten tomik! Może wyjdzie z tego seria? W drugim tomie 32-pagery Barksa, a w trzecim seriale (ciągnące się przez kilka numerów WDC&$) Paula Murry'ego! Ups

troszkę się zagalapowałem.
Według mnie są dwie opcje:
1. Tomik wyżej podany w jednym tomie (zapomniałem, lecz trzeba też dodać 1-stronicówkę z Diodakiem, zrobioną dla Niemiec), albo w dwóch (tu trochę komiksów dodałem) tylko z komiksami Rosy:
I TOM - CZARNY RYCERZ
Incident At McDuck TowerThe Duck Who Never WasThe Universal SolventThe Once And Future DuckIm Falle einer FalleThe Treasure Of The Ten AvatarsA Little Something SpecialThe Black Knight157 stron + okładki + artykuły = max. 180 stron w B5, czyli od 25 do 35 złotych
II TOM - TRZEJ CABALLEROS
The CoinAttaaaaaack!The Beagle Boys Vs. The Money BinThe Three Caballeros Ride AgainForget It!Trash Or TreasureThe Magnificent Seven (Minus Four) Caballeros!129 stron + okładki + artykuły = max. 148 stron, czyli od 20 do 30 złotych
Jak wybrałem komiksy? Były to komiksy, które albo nie były w Polsce, albo były w Polsce, lecz nie były w wydaniach zbiorczych (KOM czy KGD) i w tygodniku po 2006 roku. Oczywiście możemy jeszcze przedyskutować wybór.
2. Serie Rosy, czyli kontynuacje (komiks Barksa + komiks Rosy) oraz serie (czyli Caballeros, czy rozpuszczalnik). W każdym tomie będą przynajmniej 2 serie.
I TOM - TRZEJ CABALLEROS
The Three Caballeros Ride AgainThe Magnificent Seven (Minus Four) Caballeros!The Mysterious Stone RayCash FlowDonald Duck's Atom BombThe Duck Who Fell to Earth138 stron + okładki + artykuły (może nasze, może pozmieniane) = max. 152 strony, czyli od 20 do 30 złotych
II TOM - CZARNY RYCERZ
The Universal SolventThe Black KnightThe Black Knight Glorps AgainForbidden ValleyEscape From Forbidden ValleySuper SnooperSuper Snooper Strikes Again(i mam szalony pomysł - dać
japońską adaptacjęjako dodatek, w układzie 2 plans na 1 stronę)
145 stron + okładki + artykuły = 164 strony, czyli od 20 do 30 złotych
III TOM - DOLINA OKROPNOŚCI lub ZŁOTY HEŁM (tytuł do wyboru)
Lost In the Andes!Return to Plain Awful (NOWE TŁUMACZENIE!)
The Golden HelmetThe Lost Charts Of ColumbusDonald Duck's Atom BombThe Duck Who Fell to Earth138 stron + okładki + artykuły = 156 stron, czyli od 20 do 30 złotych
Oczywiście tu można dużo pozmieniać i pododawać lub odjąć.
Co sądzicie o propozycjach?
Jeden z ostatnich wojowników na polu popularyzacji komiksów Disneya w Polsce.
Prowadzi bloga Kacza Agencja Informacyjna, w którym informuje o komiksach Disneya wydawanych w Polsce i na świecie.
Ma nadzieję, że nastaną lepsze czasy dla komiksów Disneya.