Tak, dźwięk jest minimalnie obniżony, ten oryginalny słychać na drugiej jutubowej wersji nagrania, lecz jest ona bardzo marnej jakości. Pozostaje czekać do oficjalnej premiery singla - 7 lutego. BTW, ciekawe że oficjalny fanpage Rosy linkuje do nielegalnej kopii.
PS. Zaryzykuję stwierdzenie, że "A Lifetime Of Adventure" jest nawet lekko przebojowe. Na dodatek przesłuchałem ten kawałek już chyba z 6 razy, co jest u mnie ewenementem.

PS2.
Krótki fiński wywiadzik z Donem i Tuomasem z jesieni zeszłego roku.PS3.
Wywiad z Donem przeprowadzony przez polski fanklub Nighwisha, o tyle ciekawy, że można w nim wyczytać, że fani już wcześniej przysyłali Rosie amatorskie soundtracki.

To także rzadki przykład rozmowy nie zrobionej przez fanów komiksu.
Zajrzałem też do tematu o Tuomasie Holopainenie na podlinkowanym wyżej forum. Użytkownicy na bieżąco komentują newsy o albumie (są nawet zamieszczone kadry z nadchodzącego teledysku!), a poza tym, można tam poczytać o Rosie z punktu widzenia osób kompletnie go nie znających (jedynie pobieżnie lub z wikipedii). Nikt z rozmówców nie czytał komiksu, więc zarówno tekst singla jak i tytuły utworów są tam poddawane przeróżnym interpretacjom i analizom. Dziwne uczucie, kiedy ktoś nie może rozgryźć czegoś tak oczywistego dla nas tutaj.