Drodzy Bracia (i Siostry)! Rodacy! Disneymaniacy! Zwracam się z apelem do waszej DisneyoManiakowatości! Mam nadzieję, że znajdą się wśród Was tacy, którzy odpowiedzą na moje wezwanie.
Liczę tutaj na fanów Pana Jana Prochyra oraz Misia Baloo, Kłapouchego, Obelixa i innych bohaterów, których ten Pan obdarzył ciekawą osobowością i charakterem.
Jeśli czujesz, że któraś z w/w postaci jest Ci w jakiś sposób bliska, w jakiś sposób stanowiła o Twoim dzieciństwie, możesz się przysłużyć słusznej sprawie.
Jeśli kogoś to już zainteresowało, przejdę do sedna.
W grudniu otrzymałem bardzo sympatyczny list od Pana Prochyra, w którym wyraził chęć spotkania.
Jako że miewam czasem dziwne pomysły, nie inaczej było i tym razem. Po lekturze listu, popijając kawkę o 3 nad ranem, w moim nie do końca chyba zdrowym umyśle

Wymyśliłem aby uhonorować Go czymś naprawdę fajnym, nietuzinkowym, ale nie tylko ode mnie, lecz od wszystkich zadeklarowanych fanów. Z tego forum, lecz nie tylko. Znajdą się tutaj tacy?
Jako ciekawy upominek upatrzyłem Kryształową Statuetkę (zwróćcie uwagę jak to brzmi, zupełnie jak nagroda filmowa

Poniżej obrazka oczywiście znajdzie się jakiś sympatyczny tekst. [Podgląd obrazka dodam poniżej].
Do takiej statuetki myślałem aby dołączyć fajnie wydrukowaną listę zdeklarowanych fanów:
1. Imię Nazwisko (Pseudonim) [wiek] – Miasto – Ewentualna prywatna notatka.
Myślę że możecie też dopisać jakąś fajną notkę osobistą do Niego, lub pozdrowienia

Jeśli ktoś chciałby się zadeklarować jako Fan i dopisać do listy, to nic nie kosztuje. Liczę jedynie że taka deklaracja będzie zgodna z Waszym sumieniem, by być w porządku wobec Niego i siebie samych.
Tu chodzi o pewną ideę, więc wpisywanie się „na siłę” nie ma sensu. To nie petycja. A myślę, że chciałby zobaczyć choćby na liście, ilu ma podpisanych fanów.
Co do samej kryształowej statuetki, to blok kryształu o wymiarach 50x80x50 mm. Firma grawerująca to „...........”. Cena: [Edit: zł, czyli + modelowanie 3-D, w tym większy wymiar statuetki].
W tym ozdobne granatowe pudełko.
Deklaracja i dopisanie do takiej listy

Oczywiście jeśli ktoś miałby ochotę się dołożyć, chociaż symboliczną 1 złotówkę. A jeśli ktoś wygra w Totka, to może wpłacić nawet 4-5 zł.
Jeśli ktoś chciałby się dołożyć do projektu, i nie uważa tego za idiotyczny pomysł, może wysłać jakąś niewielką kwotę przez PayPal, na mail ... lub przelewem elektronicznym na konto PKO ...
W miarę rozwoju wydarzeń, postaram się wszystko skrupulatnie tutaj dokumentować, a ostatecznie może wrzucę jakieś fajne fotki z ceremonii wręczenia tej niezwykłej nagrody filmowej

Co w ogóle o tym myślicie? Ktoś się już deklaruje? Jeśli uważacie że, dzięki Jego pracy np. wasze dzieciństwo było lepsze, dopiszcie się do listy. Ja już to zrobiłem, a Wy?