Grzegorz Rutke napisał(a):Witam,
zreflektowalem sie, ze publikowalismy juz Xanadu w któryms ze specjali, zanim zaczalem prace w Egmoncie. Dlatego w podwójnym wrzesniowym zamieszcze Horsing Around with History Barksa. Przepraszam za pomylke. Chociaz dobrze, ze opamietanie nie nastapilo post factum.
PZDR,
G.
funny napisał(a):Przecież to komiks rysowany przez Van Horna :/ Już wolę reprint
- Jaki komiks Barksa i Van Horna wydrukowano w KD, panie Kellersman?
- Hmm...
Nie musiał, tłumaczył już ten komiks do poprzedniego wydaniaCiekawe, w jakim stopniu trwały prace nad "Return to Xanadu". Może pan Drewnowski przetłumaczył już kilka kadrów?.
Czytałem tę historyjkę po angielsku jakiś czas temu i o ile pamiętam, scenariusz był wybitnie w barksowskim stylu. Rysunki niezłe, jak to Van Horn (WilliamGęgul napisał(a):Bardzo dobrze, że postanowiono wydrukować komiks Barksa i Van Horna, jestem bardzo ciekaw, jak ten duet sprawdzi się razem.
Scarpomaniak napisał(a):To jest osatni komiks Barksa z rysunkami Williama Van Horna - Horsing Around With History, Barks miał w tym czasie zrobić więcej komiksó z Van Hornem, ale cóź.funny napisał(a):Przecież to komiks rysowany przez Van Horna :/ Już wolę reprint
A ja lubę rysunki Williama, szczególnie do tych starszych komiksów, bo w tych nowych są już nienajlepsze.
Mateusz Kubiak napisał(a): znaleźć pszczołę w komiksach Van Horna (i dokładnie się jej przyjrzeć)
rav815 napisał(a):Skoro niedługo wyjdzie ŻiCSM to może wypadałoby jakoś wypromować tą serię? Np. poprzez wydanie komiksów Barksa do których nawiazywał Rosa (Voodoo Hoodoo), a następnie na koncu komiksu napsiac artykul, że Don Rosa wszystko to ładnie opisał?
Gladstone napisał(a):Czy w związku z planowanym na październik wydaniem ŻICSMK byłaby możliwość zamieszczania w KD komiksów Carla Barksa do których nawiązuje w swoim dziele Don Rosa. Mogłyby być to np. Back to the Klondike, The Status Seeker, Voodoo Hoodoo. To długie komiksy, ale od czego są podwójne numeryUmożliwiłoby to zrozumienie wielu aspektów fabuły i licznych nawiązań zawartych w ŻICSMK, które bez znajomości komiksów CB nie mają sensu.
Uncle Scrooge napisał(a):Czy pierwsze tomy serii "Kaczogród" zamierzają państwo wydrukować ponownie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość