Od kiedy w ogóle zacząłem przygodę z komputerem (tzn. w 2002 roku), zainteresowałem się tematem tworzenia gier. W 2006 roku, kiedy założyłem Internet, czytałem kursy programowania i wykonywałem ćwiczenia, dlatego po roku teorii, zacząłem pisać parę małych gier, po prostu na praktykę (nie mam ich już, niestety). Więc w połowie 2007 roku już mogłem napisać dobrą grę 3D. Z 2D szło (i idzie) mi o wiele gorzej. Wstyd przyznać, ale 2D to dla mnie praktycznie czarna magia.
Mówiłem, że być może gra będzie darmowa

Jest jakieś 65% szansy, że będzie. No ale wszystko może ulec zmianie. Czy dla userów forum gra będzie darmowa? Trudne pytanie :/ Weź pod uwagę wydawcę - jeśli się zgodzi na taki warunek, to trzeba będzie wymyślić sposób na dostarczenie gry do userów. A to nie jest proste, bo gra nie może wycieknąć, więc umieszczenie jej torrenta lub na jakimś serwerze nie wchodzi w grę. Chyba najlepiej by było rozesłać grę na krążkach CD/DVD. Ale w ogóle na to bym nie liczył. W końcu, dla wydawcy liczy się ile osób kupiło grę, bo co za tym idzie, ile na niej się zarobiło. A tu ze 20 osób miałoby grę za darmo? Nie do pomyślenia.
Nie zniechęcaj się tak łatwo

Przecież od marzeń o napisaniu gry do ich spełnienia minęło 5,5 roku. A od zaczęcia nauki programowanie do napisania gry 1,5 roku. Więc na to potrzeba czasu. Polecam Blitz3D - prosty, dobry pod każdym względem