Projekt miał ręce i nogi, możliwe było poruszanie się po świecie, z grafiki wykonana była lwia część roboty:
- kilka samochodów ( w tym słynna 303 Donalda

- kilka budynków, ulice, park z trawą, płoty oraz niemal całkowicie ukończony skarbiec Sknerusa a w nim pełne, umeblowane biuro z oknem, pierwsza dziesięciocentówka, schody, trampolina do komory z pieniędzmi, drzwi do komory w kształcie wielkiego sejfu no i w końcu morze pieniędzy

- później nawet zacząłem modelować rzeczy organiczne i powstała cała głowa kaczora donalda i płetwy, niestety nie zachowały się zdjęcia z tego procesu
W moim zeszycie, miałem spisane kilkanaście pomysłów na zadania (na podstawie komiksów), 3/4 mapy rozrysowane, zaprojektowane 8 pięter skarbca sknerusa (na podstawie zmodyfikowanych blueprintów w jednym z komiksów mistrza Dona Rosy) i multum innych, straconych na zawsze elementów.
Najbardziej żałuję, że nie wsparliśmy społeczności względnie działającym programem który umożliwiałby każdemu pozwiedzanie tych lokacji które dla projektu wykonałem, bo było tego naprawdę sporo. Może wtedy kaczorex nie odpuściłby swojego wsparcia programistycznego dla projektu. Chciałem też podziękować uczestnikom za ten czas, spędzony na projekcie

Jeżeli ktoś byłby jeszcze w stanie, miał umiejętności lub chęci wziąć się za ten projekt, piszcie śmiało chętnie wspomogę Was moją myszką.