Gęgul napisał(a):I kto tu mówi o komunikacji miejskiej
solariskuba napisał(a):Dziś przez 2 godziny jeździłem busami i tramwajami. Trafiłem na nową solarkę (dostaliśmy pięć nowych). W waszych miastach działa system głośnomówiący?
Co niniejszym czynię.lamero napisał(a):Chyba faktycznie warto wydzielić ten off topic, nawet jeżeli nie będzie się on ciągnął jeszcze długo.
Najwyraźniej smutek doskwiera Poznaniakom podczas jazdy tramwajami już od wielu, wielu lat...Young_McDuck napisał(a):Codziennie muszę jeździć na drugi koniec Poznania tramwajem i wprost nie mogę tego znieść. To takie monotonne... zwyczajne... Ech. Jeździć w tym ścisku. Okropne. Uch. Jeździć w tych, łagodnie mówiąc, nie najnowszych tramwajach. Znowu uch.
W ogóle bardzo podoba mi się motyw znanych głosów w zapowiedziach, ale Knapik faktycznie jest tu najlepszylamero napisał(a):W Warszawie w sporej części autobusów i tramwajów działa, chociaż często jest chyba źle skalibrowany (zwłaszcza w autobusach) i Tomasz Knapik (dzięki niemu jadąc autobusem czuję się, jakbym oglądał Bundych) zapowiada, że oto właśnie mamy przystanek, do którego w rzeczywistości zostało jeszcze ze 300 metrów.
Scarpomaniak napisał(a):Za to do Rybnika przyjedzie DWANAŚCIE nowiutkich Mercedesów w tym CZTERY przegubowe - w sumie w Rybniku jeździło do tej pory już kilka (może 10) nowych Mercedesów i drugie tyle, a może więcej używanych (sprowadzane z Holandii - ładniejsze niż niektóre nówki). W tych nowych działa system czytania przystanków.
Scarpomaniak napisał(a):Poza tym jechałem trolejbusem w Tychach (czegoś takiego to w Warszawie nie macie!) i metrem w Pradze (jedna cała linia i spora część dwóch pozostałych).
Ludzie w porannych kursach wyglądają jak słoneczniki, wszyscy obróceni w stronę tych ekranów, ewentualnie czytają Metro... Agorowa propaganda ze wszystkich stron. Z uwagi na wartość merytoryczną (a często nawet i ortograficzną) tych wypocin nie czytam ich, i dlatego lubię wagony rosyjskie które w większości nie mają wyświetlaczy. One nawet pachną tak samo, jak mój kilkudziesiecioletni mikser Made in USSR podczas pracylamero napisał(a):Chętnie jeżdżę metrem, ale tylko jakieś 5-6 stacji, bo potem jest już po prostu nudno, zwłaszcza, jeżeli przeczyta się już wszystkie wiadomości wyświetlane na tych telewizorkach.
lamero napisał(a):Tramwaje mają dla mnie najfajniejszy klimat, ale strasznie denerwuje mnie to, że mają tak gęsto rozmieszczone przystanki i co chwilę się zatrzymują.
W waszych miastach działa system głośnomówiący?
Za to do Rybnika przyjedzie DWANAŚCIE nowiutkich Mercedesów w tym CZTERY przegubowe - w sumie w Rybniku jeździło do tej pory już kilka (może 10) nowych Mercedesów i drugie tyle, a może więcej używanych (sprowadzane z Holandii - ładniejsze niż niektóre nówki). W tych nowych działa system czytania przystanków.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości