Young_McDuck napisał(a): Wypróbowałem to na zasadzie kolekcji książek Star Wars i, mimo że w większości kiosków były słabo dostępne, ja bez problemu uzbierałem komplet.
Scarpomaniak napisał(a):Young_McDuck napisał(a): Wypróbowałem to na zasadzie kolekcji książek Star Wars i, mimo że w większości kiosków były słabo dostępne, ja bez problemu uzbierałem komplet.
A ja widziałem nawet końcowe numery po kilka egzemplarzy w moim super-Empiku, więc tu się nie wycofali (bo były TRUDNO dostępne), lecz jeżeli się wycofią całkowicie z kiosków i Empików, to w prenumeracie kioskowej nie dostatniecie.
Young_McDuck napisał(a): A ogólnie większość różnych kolekcji jest dostępna w Empikach do najpóźniejszych numerów (np. kolekcja modeli Star Wars).
miki2001 napisał(a):Ech, a ja liczyłem na A Crooked World...
U czechów wypadły te tomy (i wygląda, że w nas będzie tak samo niestety)
- Avengers Forever (Part 1)
- Avengers Forever (Part 2)
- Captain Britain A Crooked World
- Captain Britain and MI13 Vampire State
Za to dostają:
- Captain America Winter Soldier (Part 1)
- Astonshing Thor
- Iron Man The Five Nightmares
- Avengers Standoff
miki2001 napisał(a):U nas Pięć Koszmarów odpada
miki2001 napisał(a):Wątpliwe jest czy będzie włąsnie ten komiks, ponieważ był niedawno wydany przez muchę, a poprzednie były wydane dość dawno temu i zostały wybrane przez centralę kolekcji w UK, a tu wybór czechów, u których tej historii nie było.
Mucha otrzymała od agenta Marvela, firmy Panini, zlecenie na opracowanie zawartości (tak zwany prepress) polskiego wydania Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela. Niestety, Mucha nie ma żadnego wpływu na zawartość kolekcji. Nie mamy również licencji na tytuły Marvela, które wydawaliśmy w latach 2008-2010 (warunki umowy wygasły i w tej chwili możemy jedynie sprzedawać egzemplarze znajdujące się w magazynie.
bejnerka napisał(a):Kupiłem kilka tych komiksów i dla mnie szczerze mówiąc są takie sobie, ponieważ nie da się jednym komiksem streścić całej historii jak np. ta opowiadająca o walce SpiderMana z Venomem.
bejnerka napisał(a):Kupiłem kilka tych komiksów i dla mnie szczerze mówiąc są takie sobie, ponieważ nie da się jednym komiksem streścić całej historii jak np. ta opowiadająca o walce SpiderMana z Venomem.
Scarpomaniak napisał(a):3. Iron Man: Extremis - 160 stron (?) - nie mam, jak ktoś lubi nowoczesny styl, to może się zastanowić
4. Wolverine - 96 stron (?) - nie mam, niby bardzo dobry komiks, lecz nie pasuje mi bohater oraz liczba stron, może ktoś więcej coś wie, tłumaczenie p. Drewnowskiego to jedyny argument racjonalny
7. The Incredible Hulk: Niemy Krzyk - 200 stron - tu właśnie nie wiem, ponieważ recenzje co do tomu są podzielone, lecz na pewno będę zadowolony lekturą komiksu, ponieważ komiks ma dużo stron i można go nazwać klasycznym (1990 rok), muszę go przeczytać to powiem więcej
8. Thor: Odrodzenie - 152 strony (?) - nie mam, bohater mi zbytnio nie pasuje, poza tym z tego co słyszałem jest to słaby komiks, wie ktoś coś jeszcze
9. Avengers: Upadek Avengers - 160 stron - nie mam, myślałem nad kupnem, lecz jednak nie kupiłem, może ktoś coś więcej wiem, gdy znajdę go w lepszej cenie (na Allegro) to na pewno zakupię
16. New X-Men: Z jak Zagłada - 100 stron (?) - tu się zastanawiam, ponieważ X-Menów bardzo lubię, lecz stron komiks ma mało, a recenzje są podzielone, lecz jest jeden spory argument: później w serii ukaże się znacznie grubsza (koło 200 stron) kontynuacja, do przemyślenia, lecz chyba kupię - tuż po urodzinach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości