Astonishing X-Men: Obdarowani - bardzo dobre. Whedona dotychczas znałem tylko z filmu "Avengers", który mi się nawet podobał. Byłem ciekawy jak zaprezentował się on jako scenarzysta komiksowy. Rysunki Cassadaya widziałem dotychczas tylko w internecie na przykładowych kadrach X-Menów. Nie rozczarowałem się. Scenariusz jest interesujący, obfituje w ciekawe zwroty akcji. Rysunki bardzo ładne. Szkoda że kolejne części serii są już gorsze (wydane w Polsce nakładem wydawnictwa Mucha Comics), zwłaszcza tom 2, który może się ukazać (nie kierujmy się listą z angielskiej Wikipedii, bo Hachette poinformowało, że mogą nastąpić drobne zmiany) w kolekcji.
Iron-Man Extremis - nie czytałem jeszcze. Chciałbym wypowiedzieć się tylko o rysunkach. Mi się nie podobają. Są za... realistyczne? Nie wiem jak to ująć. A może to wina komputerowego kolorowania?
Mały news, o którym pewnie ktoś słyszał: w piątym tomie "The Birth of Venom" ("Narodziny Venoma")!
Scarpomaniak napisał(a):IV TOM - Wolverine - 104 strony - 88+4 (+/-)
Tak, tylko 104 strony, lecz komiks słyszałem, że genialny. Z tym tomem to będzie tak - wszystko zależy co Hachette da w następnych numerach (a jakaś zapowiedź będzie), jeżeli w następnych numerach będą moi faworyci to go nie kupię, lecz jeżeli będą jeszcze słabe komiksy to się zastanowię. Lecz na razie jestem w kropce - mało stron, mało przeze mnie lubiany bohater, lecz ponoć genialny komiks i to z lat 80-tych! Może mi poradzicie.
Nazwiska Chrisa Claremonta i Franka Millera robią wrażenie. Zwłaszcza tego drugiego. Osobiście brałbym w ciemno, ale wybór należy do Ciebie.
Scarpomaniak napisał(a): Uncanny X-Men: Dark Phoenix - 240 stron, NA PEWNO
Oczywiście, Dark Phoenix Saga przez wielu fanów jest uznawana za najlepszą serię z mutantami.
Scarpomaniak napisał(a): Thor: Reborn - zastanowię się
Z opinii, które czytałem wynika, że to słaby komiks.
Scarpomaniak napisał(a): Captain Britain: A Crooked World - ciekawa postać, nie wiem
Nazwisko scenarzysty (Alan Moore) mówi samo za siebie. Gdy wyjdzie, kupuj.
Scarpomaniak napisał(a): Avengers: Forever (Part 1) - poczytam opinie
The Amazing Spider-Man: Kraven's Last Hunt - tak samo jak z Avengers
"Kraven's Last Hunt" jest uznawany za jeden z najlepszych komiksów w całej kolekcji. Opinie są bardzo pozytywne.