Witam wszystkich!

Od mojej ostatniej wizyty minęło spooooro czasu, postaram się jednak nadrobić zaległości

. Zacznę najpierw od przedstawienia się i tym samym zaprezentowania mojej skromenj osoby:
Imię: Zuza
Przezwisko: myszka, myszka_chan, suzie_chan, dżudżu (to ostatnie wymyśliła moja mama - nie przepadam za nim ale cóż -_-)
Miejsce zamieszkania: Poznań
Szkoła: Uniwesytet Imienia Adama Mickiewicza - filologia rosyjsko-angielska (zacznę w październiku).
Zainteresowania: muzyka, teatr, rysowanie, książki fantasy, filmy (w szczególności horrory i animowane), manga & anime, yaoi , komiksy, kolekcjonowanie figurek Transformers i wiele innych rzeczy na których nie starczy w tym poście miejsca.
Disney: filmy disneyowskie znam odkąd pamiętam. Zaczęło się od "Nowych Przygód Kubusia Puchatka", "Walt Disney Przedstawia" i krótkich odcinków z myszką Mickey i kaczorem Donaldem w roli głównej. Pierwszy Disneyowski film jaki obejrzałam (i zarazem pierwszy pełnometrażowy na którym byłam w kinie) to Król Lew. Od tamtej pory razem z ojcem i młodszą siostrą byliśmy w kinie na prawie każdym disneyowskim filmie jaki wyszedł. Do tej pory mam u siebie w domu dużo filmów disneya na oryginalnych kasetach VHS (których za Chiny nie oddam >.<) z polskim dubbingiem jak i również filmy w języku angielskim ("Piękna i Bestia", "Aryskotraci", "Zakochany Kundel" i "The Great Mouse Detective" - miałam również "Królewnę Śnieżkę" ale ta zaginęła w niewyjaśnionych okolicznościach TToTT) a także tzw. "bootlegi", również w języku angielskim ("Alicja w Krainie Czarów" i "Kopciuszek"). Czy będę zbierać DVD? Tego nie wiem... na razie zajmuję się kolekcjonowaniem piosenek disneya w różnych językach świata

.
I to w sumie tyle jeżeli chodzi o mnie

....