Przyłączam się do życzeń.

jupix napisał(a):dla całego forum (ktokolwiek w nim jeszcze został) (...) i odrodzenia
Osób, skupionych wokół forum, nie jest wcale tak mało. Dobrze to pokazał wspólny
wyjazd do Berlina. Daje się też zauważyć regularny ruch w działach
Filmy i
Komiksy. Ale to prawda, że kończący się nam rok pod względem aktywności forowiczów wypadł niezwykle słabo. Wygląda to na kulminację pewnego procesu, jaki zaczął się kilka lat temu, a który jest chyba częścią życiowych przemian DisneyPolski!. (Podobne spowolnienia już się przydarzały – po przejściu z listy dyskusyjnej na forum oraz w okolicach roku 2007, gdy pojawiły się problemy z ówczesnym serwerem.)
Ciepła, kameralna, rodzinna wręcz atmosfera jest naturalna dla DisneyPolski!, co znaczy, że wszelka zamaszystość postępowania po prostu tu nie pasuje. Trzeba również unikać działania dla samego działania, bo to w najlepszym razie kończy się czymś
takim. Dobre efekty daje zaangażowanie we własne pomysły (własne sprawy, można powiedzieć), o ile są one raczej trafne, a samemu ma się czas i energię na to, by utrzymać je w pewnej ciągłości.
Mniej więcej dziesięć lat temu zarzuciłem rysunek, a szkoda, bo cieszył nie tylko mnie. Miło by było do
niego powrócić. Myślę, że właśnie na tego typu drobne rzeczy jest tu miejsce. Hmm, drobne, jak drobne...