BBCode nie działa

Tu rozważamy propozycje zmian na forum oraz oceniamy już zachodzące.

BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Pt cze 20, 2014 10:44 am

Od kiedy forum zostało przeinstalowane w związku z problemami z logowaniem i wirusami mam duży problem z używaniem BBCode na forum.
Aby pogrubić tekst, pokreślić itp. trzeba ręcznie wpisać odpowiedni kod, ponieważ jak klikam na odpowiednią ikonkę to nic się nie dzieje.
Radzę coś z tym zrobić (w sumie to nie jest jakiś wielki problem , ale poprawia komfort pisania).
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Pn cze 30, 2014 5:16 pm

U mnie ten błąd cały czas występuje. Wszelkie pogrubienia tekstów itp. muszę robić ręcznie. Niemożliwe (przynajmniej ja tak mam) jest napisanie wiadomości na forum w innym kolorze niż czerwony. Wszelkie emotikony trzeba wpisywać ręcznie.

Czy są prowadzone/będą prowadzone jakieś działanie w celu naprawienia tego problemu?
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Pn lip 21, 2014 3:40 pm

#Odświeżam#
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez solariskuba » Pt lip 25, 2014 11:12 pm

BBCode cały czas nie działa, no ludzie - zróbcie coś z tym. Przez to nie mogę nawet uśmieszku wybrać, bo nie znam jego kodu. A tutaj cisza...
Post wyżej do usunięcia.
Avatar użytkownika
solariskuba
 
Posty: 381
Dołączył(a): Śr lip 18, 2012 10:43 am
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez miki2001 » So lip 26, 2014 11:09 am

Masz tu listę uśmieszków:

Kod: Zaznacz cały
:D
:)
:(
:o
:shock:
:?
8)
:lol:
:x
:P
:oops:
:cry:
:evil:
:twisted:
:roll:
:wink:
:!:
:?:
:idea:
:arrow:
:|
:mrgreen:
:donald:
:mickey:
:goofy:
:pluto:
:scrooge:
:dopey:
:pinocchio:
:bambi:
:cheshire:
:ariel:
:timon:
:stitch:
:sully:
:mike:
:nemo:
:pooh:
:piglet:
:eeyore:
:classic:
:mmhead:
:ears:


Skopiuj je i wklejaj. Nie spamujcie z kaczogrodem ciągłym narzekaniem.
Fan Carla Barksa.
Skany Komiksów Disneya
Avatar użytkownika
miki2001
 
Posty: 156
Dołączył(a): Cz gru 29, 2011 8:39 am
Lokalizacja: Uklad Sloneczny
Imię: Michał
GG: 33422272

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Pt sie 01, 2014 3:31 pm

Uśmieszki to akurat nie taki problem , bo nie są tak często używane, ale problem jest, że pogrubianie tekstu trzeba robić ręcznie.
Administracjo do dzieła i zróbcie z tym porządek.
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Śr sie 06, 2014 1:28 pm

Nie da się cytować, pogrubiać itp. Żaden BB-Code nie działa autoamtycznie. Trzeba go ręcznie wpisywać.
Administracjo (lisie i Arcerze) trzeba coś z tym zrobić, bo to naprawdę utrudnia pisanie na forum.
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez lamero » Śr sie 06, 2014 3:18 pm

Co masz na myśli, że trzeba to robić ręcznie.
Ten tekst piszę po kliknięciu literki B nad oknem edycji wiadomości.
Nie widzę też problemu z cytowaniem, kiedy kliknę cytuj pod Twoim wpisem, to otwiera się okno edycji z tym co napisałeś.
Działają też wszystkie emotki, może to u Ciebie jest coś nie tak? No chyba, że administratorzy coś poprawili w ciągu ostatnich godzin.
Avatar użytkownika
lamero
 
Posty: 146
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2011 9:38 pm
Lokalizacja: Warszawa
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » Śr sie 06, 2014 4:38 pm

U mnie to niestety nie działa. Zarówno pogrubianie, cytowanie, uśmieszki. Wszędzie muszę ręcznie wpisywać odpowiedni kody w stylu
Kod: Zaznacz cały
[b]/b]
(funkcję wstawiania ,,kodów'' też musiałem ręcznie wstawić). Ktoś oprócz mnie ma jeszcze z tym problem ? Dodam, że korzystam z Google Chroma.
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez lamero » Śr sie 06, 2014 7:28 pm

Używam najnowszej Opery i nie ma żadnego problemu, może zaktualizuj przeglądarkę? Na IE 6 (poświęciłem się i odpaliłem ten program specjalnie, żeby sprawdzić) występują opisywane przez Ciebie problemy, więc może faktycznie chodzi o wersję przeglądarki.
Avatar użytkownika
lamero
 
Posty: 146
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2011 9:38 pm
Lokalizacja: Warszawa
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez solariskuba » Cz sie 07, 2014 6:25 pm

Hah. xD Ja też używam najnowszej Opery i mi nie działa. :P Muszę ręcznie wpisywać, tak samo jak miasto.
Avatar użytkownika
solariskuba
 
Posty: 381
Dołączył(a): Śr lip 18, 2012 10:43 am
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez Sparkling1986 » N paź 26, 2014 4:44 pm

U mnie też nie działają ani uśmieszki, ani inne opcje jak pogrubienie, podkreślenie itp... Również tylko ręcznie :cry:
500 days of magic, of distance, of tenderness.
500 days of intimacy, of awkwardness, of passion.
500 days of fury, of ecstasy, of uncertainty, of Summer.
Avatar użytkownika
Sparkling1986
 
Posty: 510
Dołączył(a): Śr sie 08, 2007 9:01 am
Lokalizacja: Pomorze
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez kuperkowo » N paź 26, 2014 5:24 pm

Dodam, że u mnie też. Korzystam z Internet Explorera. Nie jest to jakiś mega problem, choć nie powiem, że jest to jakieś utrudnienie.
"I remember it as if it was yesterday.
My papa took me to see the ancestral home of our clan.
The desolate castle on Dismal Downs, abandoned since the 17th century "
Avatar użytkownika
kuperkowo
 
Posty: 644
Dołączył(a): Pn sie 27, 2012 9:07 am
Lokalizacja: Kaczogród
GG: 0

Re: BBCode nie działa

Postprzez miki2001 » Cz paź 30, 2014 2:35 pm

Korzystam z Internet Explorera


Ech... A Pradawne Polskie Przyslowie mowi:
Internet Explorer nadaje się tylko do pobrania innej przeglądarki.
Fan Carla Barksa.
Skany Komiksów Disneya
Avatar użytkownika
miki2001
 
Posty: 156
Dołączył(a): Cz gru 29, 2011 8:39 am
Lokalizacja: Uklad Sloneczny
Imię: Michał
GG: 33422272

Re: BBCode nie działa

Postprzez izaulka » Cz paź 30, 2014 5:04 pm

Też tak myślałam, ale sama teraz używam i na razie nie narzekam.
izaulka
 
Posty: 246
Dołączył(a): Śr sty 16, 2013 5:28 pm
Imię: Iza
GG: 0

Następna strona

Powrót do Opinie, propozycje zmian

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron