Chodzi o to, że forum nie jest tym, na co z pozoru wygląda. Użytkownik widzi (albo i nie...) estetycznie rozmieszczone elementy graficzne i tekstowe (przyciski, awatary, treść postów, reklamy), ale to tylko efekt działania skryptu, czyli mechanizmu, który wykonuje zadania na podstawie konkretnych poleceń, zwykle ukrytych „pod hiperłączami”. Na szczęście komendę można wydać ręcznie, wpisując odpowiednią instrukcję w adresie strony.Scarpomaniak napisał(a):Co się dzieje z tymi znikającymi postami? Dopiero piąty (ten co widzicie) się wyświetlił!
http://disneypolska.pl/viewtopic.php?f=2&t=1792
http://disneypolska.pl/viewtopic.php?f=2&t=1792&start=9
Zmiana koloru sygnalizuje, że w danym temacie jest przynajmniej jeden nowy post, jednak forum go/je ukrywa, np. nie tworząc nowej strony wątku, mimo że taka powinna się pojawić. Na szczęście można sobie z tym poradzić metodą albo moją, albo Gladstone'a. Niestety trafił się tu wyjątek - „Forum dla niezarejestrowanych” sygnalizuje niekiedy błędnie, że wciąż jest tam jeszcze jakiś nieprzejrzany post. Pozostaje chyba tylko jedno rozwiązanie: „Oznacz tematy jako przeczytane”.dokil napisał(a):U mnie bez przerwy temat "Przeboje ekranu" pokazuje, że jest nowy post, patrzę, a tam nic nie ma , a nadal jest temat czerwony. Tak samo jest z "Forum dla niezarejestrowanych".
Po wysłaniu wiadomości, powinna pojawić się informacja, że post został dodany. Czasem jednak wyświetlany jest komunikat o błędzie. Wówczas post ukazuje się na forum, ale są z nim problemy – nie wlicza się do statystyk, nie przyjmuje statusu „nowy” lub pozostaje niewidoczny. Co gorsza znika „X”, zatem wadliwej wiadomości usunąć nie można. A jednak można, choć trzeba zrobić coś ryzykownego. Należy w tym samym wątku publikować nowe wiadomości aż do momentu, w którym jedna z nich zostanie wysłana poprawnie. Ona będzie już posiadała ów „X”. Kiedy się ją usunie, w poprzedniej również pojawi się upragniony przycisk. I tak po kolei da się, chyba, usunąć wszystkie. Mnie się udawało.jakopo napisał(a):PS. Przepraszam za podwójnego posta, ale forum coś się psuje i nie mogę usunąć tamtej wiadomości.
Powrót do Opinie, propozycje zmian
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość